Roche u svijetu

Roche Basel

Kao najveća svjetska biotehnološka i inovativna kompanija usmjerena na rano otkrivanje, prevenciju, dijagnosticiranje i liječenje bolesti,  svoj doprinos ostvarujemo na čitavom nizu područja posvećenih poboljšanju ljudskoga zdravlja i kvalitete života.

Paleta naših proizvoda omogućava bolesnicima personalizirano praćenje njihova zdravstvenog stanja na jednostavan i precizan način, a liječnicima utvrđivanje, praćenje i rukovođenje zdravstvenim stanjem bolesnika, nudeći im idealna rješenja za postavljanje dijagnoze i preporuke terapije.

Vjerujemo da je budućnost u individuliziranom pristupu liječenja i da je ciljana terapija put prema uspješnom liječenju. Cilj nam je biti lider u svim područjima u kojima djelujemo.

O nama

Tvrtka Roche, sa sjedištem u švicarskom gradu Baselu, vodeća je farmaceutska tvrtka, fokusirana na medicinska istraživanja na područjima i farmaceutike i dijagnostike. Roche je najveća svjetska biotehnološka kompanija, koja proizvodi uistinu diferencirane lijekove u područjima  onkologije, infektologije, upalnih procesa, bolesti metabolizma i bolesti središnjeg živčanog sustava.

Roche je također vodeća svjetska tvrtka u dijagnostici in vitro i dijagnostici raka na temelju tkiva te pionir u liječenju šećerne bolesti.

Roche strategija - personalizirana medicina – ima za cilj ponuditi farmaceutske i dijagnostičke proizvode koji će pokrenuti opipljiv napredak u zdravstvu, brizi za zdravlje, kvaliteti života i preživljenju bolesnika.

U 2012. godini tvrtka Roche imala je preko 82.000 zaposlenika i uložila preko 8 milijardi švicarskih franaka u istraživanje i razvoj. Prodaja Grupe Roche dosegla je 2012. godine 45,5 milijardi švicarskih franaka.

Grupa Roche sastoji se od tvrtki Roche, Genentech i Chugai.

RocheGenetech

Tvrtka Genentech osnovana je 1976. u San Franciscu, u SAD-u. Tvrtka Roche od samih je početaka vjerovala i ulagala u Genentech, a 1990. stekla je i većinski udio. Genentech se postupno razvila u vodeću svjetsku biotehnološku tvrtku s jasnim usmjerenjem prema inovacijama i istraživanjima. U ožujku 2009. grupa Roche u potpunosti je preuzela Genentech. U sklopu ugovora o spajanju, Roche i Genentech objedinili su farmaceutsko poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama. Kampus tvrtke Genentech u južnom San Franciscu sada je sjedište farmaceutskog djelovanja tvrtke Roche u SAD-u. Odjel za istraživanje i rani razvoj tvrtke Genentech funkcionira kao neovisni centar unutar tvrtke Roche. Dijeljenjem intelektualnog vlasništva i dostupnih tehnologija dolazi do sinergije u razvoju inovacija, pri čemu se zadržava različitost u pristupu istraživanju.

Chugai

Tvrtka Chugai osnovana je u Japanu 1925. kao tvrtka za prodaju farmaceutskih proizvoda. U listopadu 2002. spojila se s tvrtkom Nippon Roche, a Roche je trenutačno vlasnik većinskog paketa dionica.Strateškim savezom stvorena je vodeća istraživačka i peta najveća japanska farmaceutska kompanija,, koje je drugo po veličini svjetsko farmaceutsko tržište.

 

Chugai, sa sjedištem u Tokyu, ima oko 6500 zaposlenih, a terapijska područja obuhvaćaju rak i poremećaje krvi, koštani metabolizam i kardiovaskularne bolesti. Stvaranjem nove tvrtke omogućena je uzajamna razmjena informacija i iskorištavanje poslovnih prilika.

DijagnostikaManheim

Tvrtka Roche dijagnostika, sa sjedištem u Mannheimu, u Njemačkoj, otkriva, razvija i dostavlja inovativne dijagnostičke proizvode i usluge koji predstavljaju dodanu vrijednost za same bolesnike – od ranog otkrivanja i dijagnoze do praćenja bolesti i terapijskih postupaka.

U Roche dijagnostička područja spadaju: dijagnostika tkiva, primijenjena znanost i profesionalna dijagnostika, molekularna dijagnostika te dijabetes.

Upravo objedinjenost dijagnostike i lijekova omogućuje da Roche integriranim pristupom brine o zdravlju bolesnika, od identifikacije faktora rizika do prevencije, dijagnostike i liječenja.

Roche nastavlja dugu tradiciju suradnje s nekim od najinovativnijih i tehnološki najnaprednijih tvrtki na svijetu. Također, Roche ulaže znatna sredstva u razvoj biotehnologije i zato je danas Roche najveća svjetska biotehnološka tvrtka.