50 godina inicijative u onkologiji

WTCP315

Inovacija je naš odgovor na izazove u medicini.

Naš svakodnevni rad sastoji se od spašavanja života bolesnika i pomaganja milijunima ljudi diljem svijeta. Neprekidno ulažemo u medicinska istraživanja i razvoj

da bismo osigurali nove lijekove i dijagnostičke proizvode za bolesti kao što je rak.

 

Tvrtka Roche je već prije pedeset godina napravila prve korake u onkologiji. Bio je to velik iskorak prema budućoj misiji i strateškom opredjeljenju Rochea, što dokazuje još jedna obljetnica: proteklo je i petnaest godina od prvih monoklonskih protutijela čuvenih lijekova tvrtke Roche, koji su započeli ono što danas smatramo onkološkom revolucijom.

Ponosni smo na sve što je tvrtka Roche dala bolesnicima kroz nove inovativne lijekove, a ponosni smo i na svoj osobni doprinos u razvoju onkologije kroz stručno-znanstvene edukacije, inicijative, kampanje i općenitu podršku onkološkoj struci i bolesnicima.

Pozvani smo i prozvani da potičemo i usmjeravamo razvoj onkologije. Ali i da glasno zahtijevamo da se onkologija što brže i bolje razvija. To je misija Rochea i svih nas u Rocheu. To je cilj rada svih članova Rocheova onkološkog tima. To je ono što nas čini sretnima.

Budućnost onkologije, što pokazuje izuzetno bogatstvo dolazećeg onkološkog Rocheova portfelja, i dalje će biti nošena na krilima Rocheove inovativnosti u onkologiji. U godinama koje dolaze, važnu će ulogu imati osim naših lijekova i naše nove inicijative, koje planiramo provesti zajedno sa stručnom onkološkom zajednicom na dobrobit hrvatskih onkoloških bolesnika.

Osim u Hrvatskoj, Roche i diljem svijeta obilježava 50 godina postojanja Roche onkologije s ciljem podizanja svijesti o tome koliko je napretka postignuto u produljenju i poboljšanju života onkoloških bolesnika. Roche nastoji dati što veću podršku svim ljudima koji se bore s rakom, kao i njihovim obiteljima, te i dalje ohrabrivati ustanove i pojedince koji su svoj život posvetili borbi protiv raka. Nakon 50 godina davanja doprinosa u borbi protiv ove teške bolesti, slobodno možemo reći da rak doživljavamo osobno i zato ovu obljetnicu obilježavamo sloganom “We take cancer personally”.