Pravila o korištenju kolačića i drugih tehnologija praćenja

dalje u tekstu: "Pravila o korištenju kolačića"

Društvo koje je vlasnik ove internetske stranice i koje njome upravlja je ROCHE d.o.o. iz Zagreba, Ulica grada Vukovara 269 A (“Roche”). Roche može ažurirati ova Pravila o korištenju kolačića obavijest u bilo kojem trenutku objavom izmjena na ovoj stranici. S vremena na vrijeme posjetite ovu internetsku stranicu kako biste vidjeli navedene izmjene.

Kolačići će vas poštedjeti truda oko ponovnog upisivanja određenih podataka kod nekih prijava, pomoći vam u dobivanju podataka vezanih uz određeni sadržaj i omogućiti praćenje najpopularnijih dijelova internetske stranice. ‘Kolačić’ je, zapravo, datoteka koju naš poslužitelj (eng. web server) ili poslužitelj našeg nezavisnog dobavljača ili poslovnog partnera može poslati na vaše računalo kad pristupate nekoj od naših internetskih stranica. Navedena se datoteka potom pohranjuje na vaše računalo.

Kolačići mogu prikupljati podatke koji omogućuju identifikaciju vašeg računala  ili preglednik (eng. browser), uključujući identifikacijsku oznaku uređaja, vašu IP adresu i/ili Ad ID, kao i podatke o vašim ranijim pretraživanjima. Podaci koje dobijemo korištenjem kolačića mogu se kombinirati s ostalim vašim osobnim podacima.

Naša internetska stranica može koristiti sljedeće vrste kolačića i tehnologija praćenja, i to u sljedeće svrhe:

  • Strogo potrebni kolačići. Strogo potrebni kolačići su potrebni za funkcioniranje internetske stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Ovi su kolačići obično postavljeni isključivo kao odgovor na radnje koje izvršite a koje predstavljaju zahtjev za uslugama, kao što je određivanje vaših postavki privatnosti, prijava ili popunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti tako da blokira ove kolačiće ili da vas upozori na njih, ali će blokiranje ovih kolačića onemogućiti rad internetske stranice. Ovi kolačići uglavnom ne pohranjuju osobne podatke.

  • Funkcionalni kolačići. Funkcionalni kolačići povećavaju funkcionalnost i personalizaciju naših internetskih stranica. Ove kolačiće postavljamo samostalno ili to čine naši dobavljači čije smo usluge dodali na našoj internetskoj stranici. Ako onemogućite ove kolačiće, moguće je da ove usluge ili neke od njih neće ispravno funkcionirati.

  • Izvedbeni kolačići. Izvedbeni kolačići nam omogućuju brojanje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše internetske stranice. Ovi nam kolačići pomažu da saznamo kako se naše internetske stranice koriste, na primjer koje su stranice najviše ili najmanje popularne i kako se ljudi kreću po stranicama. Podaci prikupljeni pomoću ovih kolačića se objedinjuju, što znači da se ne odnose na vas osobno. Ako odlučite ne prihvatiti ove kolačiće,  nećemo moći znati kad ste posjetili našu internetsku stranicu, a također će nam biti onemogućeno praćenje njezinog korištenja. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu biti poslani nezavisnim dobavljačima koje smo angažirali radi upravljanja ovom analitikom.

  • Kolačići društvenih mreža. Kolačiće društvenih mreža određuje niz usluga društvenih mreža koje smo dodali internetskoj stranici (kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn) kako bismo vam omogućili da naše sadržaje podijelite s vašim prijateljima, kolegama i mrežama. Ovi kolačići imaju sposobnost praćenja našeg preglednika na drugim internetskim stranicama, kao i izradu profila vaših interesa. To može utjecati na sadržaj i poruke koje ćete vidjeti na drugim internetskim stranicama koje posjetite. Ako ne dopustite upotrebu ovih kolačića, možda nećete moći koristiti ili vidjeti navedene alate za dijeljenje.

  • Oglašivački kolačići. Naši oglašivači mogu na našim našoj mrežnoj stranici postaviti oglašivačke kolačiće. Odnosni oglašivači mogu koristiti ove kolačiće za izradu profila vaših interesa i za prikazivanje odgovarajućih oglasa koje ćete vidjeti na drugim internetskim stranicama. Ovi kolačići ne pohranjuju osobne podatke izravno, već se temelje na jedinstvenom identificiranju vašeg preglednika i uređaja za povezivanje s internetom. Ako ne dopustite upotrebu ovih kolačića, oglašavanje će biti manje usmjereno na vas.

  • Mrežne pratilice. Mrežna pratilica je dio softverskog koda na internetskoj stranici ili u elektroničkoj poruci koji se koristi za praćenje posjećenih internetskih stranica ili otvorenih poruka. Mrežne pratilice šalju poslužitelju (eng. web server) podatke poput IP adrese i vrste preglednika koji se odnose na posjetiteljevo računalo. Mrežne pratilice mogu biti postavljene u online oglasima koji korisnike vode do naše internetske stranice ta na različitim stranicama naše internetske stranice. Mrežne pratilice nam daju podatke o tome koliko je puta neka stranica otvorena i koji su podaci zatraženi. Mrežne pratilice također su poznate kao internetske oznake, jednopikselni GIF-ovi, prozirni GIF-ovi, te nevidljivi GIF-ovi.

Određeni internetski preglednici i drugi programi mogu se koristiti za dojavljivanje Rocheu vaših preferencija o tome mogu li i kako Roche ili treće osobe prikupljati podatke o vašim on-line aktivnostima. Roche trenutno ne odgovara na takve signale.

Većina internetskih preglednika omogućuje vam da promijenite postavke svog preglednika tako da vas obavijeste kad zaprimite kolačić, što će vam omogućiti da odaberete hoćete li prihvatiti neki kolačić ili ne, odnosno da automatski odbacite sve kolačiće. Napominjemo da to može utjecati na funkcionalnost određenih dijelova naših internetskih stranica. Ako ste prethodno prihvatili kolačiće, možete koristiti iste te postavke preglednika da biste onemogućili navedene kolačiće ako se predomislite.

Nadalje, neke od naših internetskih stranica mogu koristiti analitičke alate trećih osoba za prikupljanje Izvedbenih kolačića i upravljanje njima u naše ime. Neki od konkretnih alata koje koristimo uključuju Adobe Analitiku i Google Analitiku, kako je opisano u daljnjem tekstu:

  • Adobe Analitika: Na našim internetskim stranicama koristimo Adobe Analitiku koja prikuplja podatke pomoću kolačića. Ako ne želite da ovi kolačići koriste vaše  podatke, molimo da upotrijebite Adobeov alat za isključivanje (eng. opt-out) funkcije koji je dostupan ovdje:

  • Google Analitika: Naše internetske stranice mogu koristiti određene funkcije prikaza oglašavanja Google Analitike, koje prikupljaju podatke pomoću kolačića, uključujući Remarketing s Google Analitikom i Izvješćivanje o demografiji i interesima. Ako ne želite da ovi kolačići koriste vaše  podatke, molimo da upotrijebite Googleov alat za isključivanje (eng. opt-out) funkcije koji je dostupan ovdje:

Istražite više

Ova internetska stranica nije namijenjena niti dizajnirana za prijavljivanje štetnih događaja ili pritužbi na proizvod.

Ako imate sumnju na nuspojavu ili pritužbu na proizvod, isto je potrebno prijaviti Agenciji za lijekove i medicinske proiizvode na:

Roche d.o.o. ima zakonsku obvezu prikupljanja i prijavljivanja potencijalnih štetnih događaja ili pritužbi na proizvode zdravstvenim vlastima.

U takvim slučajevima, Vaši podaci će biti obrađeni sa velikom pažnjom, u skladu s posebnim zakonodavstvom vezanim uz farmakovigilanciju, kako je opisano u dokumentu:

Vaši podaci neće biti korišteni u bilo koju drugu svrhu.

KontaktlinkedinfacebookCovid-19O namaTerapijska područjaPričeKarijerePravila o zaštiti osobnih podataka u području farmakovigilancije i davanja medicinskih informacijaObavijest o zaštiti osobnih podatakaUvjeti korištenjaPravila o korištenju kolačića