Alzheimerova bolest ima dalekosežan utjecaj na pojedince, njegovatelje, obitelji i društvo. Saznajte više o našim ambicijama u borbi protiv Alzheimerove bolesti.

Kao ni jedna druga bolest, Alzheimerova bolest napada naš identitet i mijenja nas.

Briše nam prošlost i budućnost, krade naša sjećanja, onemogućuje jednostavne svakidašnje aktivnosti i pretvara naše najmilije u strance.

Pogađa cijele obitelji dok gledaju kako nestaje dragi dio njihova života.

Skraćuje živote.

Svijet očajnički treba učinkovitu terapiju za Alzheimerovu bolest.

Do 2050. godine više od 150 milijuna ljudi imat će demenciju.1 Stotine milijuna njegovatelja i članova obitelji bit će pogođeno zajedno s njima, pateći emocionalno, fizički i financijski.

No, problemi tu ne prestaju jer utjecaj Alzheimerove bolesti širi se daleko izvan obitelji. Dok ne postoje terapije koje mogu usporiti, spriječiti ili izliječiti Alzheimerovu bolest, svi ćemo nositi teret onih koji prerano izgube neovisnost. Svi ćemo podnositi sve veći teret skrbi za osobe pogođene Alzheimerovom bolesti.

U Rocheu smo ponosni što pridonosimo sve većem znanju o toj bolesti i pomažemo u rješavanju jednog od najvećih javnozdravstvenih problema našeg vremena.

Nastavljajući se na našu dugu povijest pretvaranja znanstvenih spoznaja u lijekove koji mijenjaju život, naši istraživači stvaraju nove tehnologije kako bi saznali više o tome kako Alzheimerova bolest počinje i napreduje. Razvijamo lijekove koji ciljaju na biologiju Alzheimerove bolesti na više načina.

Naš je današnji cilj promijeniti način na koji bolest utječe na mozak, a ne samo liječiti simptome. U konačnici, želimo zaustaviti Alzheimerovu bolest.

Također, koristimo se našom jedinstvenom ekspertizom u dijagnostici za razvoj novih testova za otkrivanje Alzheimerove bolesti te pružanje ranijih i potpunijih informacija kliničarima za pomoć u postavljanju dijagnoze.

To bi pomoglo današnjim bolesnicima da dobiju bolju skrb, a sutrašnjim da dobiju učinkovite terapije prije nego što počnu gubiti pamćenje.

Naša je ambicija iznimno odvažna: pomoći riješiti jedan od najvećih javnozdravstvenih problema našeg vremena. Ali znamo da znanost sama neće biti rješenje.

Moraju se dogoditi mnoge promjene, uključujući način na koji društvo financira istraživanja, kako vlade procjenjuju vrijednost inovativnih terapija i kako se brinemo za osobe s demencijom.

Sve te izazove možemo riješiti samo radeći zajedno s vladama, akademskim istraživačima, kolegama iz industrije, zagovornicima, njegovateljima i samim bolesnicima.

Zajedno želimo završiti krizu Alzheimerove bolesti.

Povijest je jasno pokazala kako ne možemo očekivati da ćemo preko noći izliječiti bolest poput Alzheimerove bolesti.

U bliskoj budućnosti vjerojatnije ćemo uspjeti malim koracima, a ne velikim skokovima. Međutim, čak i mali koraci učinit će razliku.

U Rocheu smo odlučni u nastavku borbe jer je to naša odgovornost. Alzheimerova bolest je iznimno važna da bi se zanemarila.

Referencije:

  1. World Health Organisation. Dementia. [Internet; cited 2019 Nov 13]. Available from: 

M-HR-00001223