Udružene snage farmaceutike i dijagnostike zaslužne su za vodeći položaj tvrtke Roche u personaliziranoj medicini – strategiji kojoj je svrha na najbolji način prilagoditi liječenje svakom bolesniku.

Roche je najveća biotehnološka tvrtka u svijetu koja proizvodi uistinu diferencirane lijekove u područjima onkologije, imunologije, infektivnih bolesti, oftalmologije i bolesti središnjega živčanog sustava. Ujedno je vodeća svjetska tvrtka u in vitro dijagnostici i dijagnostici raka na osnovi uzoraka tkiva te predvodnik u skrbi i kontroli šećerne bolesti.

Roche, osnovan 1896. godine, ustraje u potrazi za boljim načinima prevencije, dijagnosticiranja i liječenja bolesti te pružanju održivog doprinosa društvu. Jedan od ciljeva tvrtke jest i omogućiti bolesnicima lakši pristup medicinskim inovacijama, u suradnji sa svim važnim dionicima. Na Osnovnu listu lijekova Svjetske zdravstvene organizacije uključeno je 30 lijekova razvijenih u tvrtki Roche, a među njima su spasonosni antibiotici, antimalarici i lijekovi za liječenje raka. Roche je već devet godina zaredom vodeća tvrtka prema održivosti u farmaceutskoj, biotehnološkoj i biomedicinskoj industriji prema Dow Jonesovim indeksima održivosti (engl. Dow Jones Sustainabilty Indices, DJSI).

Grupa Roche, sa sjedištem u švicarskome gradu Baselu, djeluje u više od 100 zemalja, a 2017. godine imala je više od 94 000 zaposlenika diljem svijeta. Roche je 2017. uložio 10,4 milijarda švicarskih franaka u istraživanje i razvoj te ostvario prodaju od 53,3 milijarde švicarskih franaka. Američka tvrtka Genentech u potpunom je vlasništvu Grupe Roche. Roche je ujedno većinski dioničar japanske tvrtke Chugai Pharmaceutical.

  • Pionir u zdravstvenoj njezi - predani smo poboljšanju kvalitete života od osnutka kompanije 1896. u švicarskome gradu Baselu. Danas, Roche osmišljava inovativne lijekove i dijagnostičke testove koji pomažu milijunima pacijenata na globalnoj razini.

  • Predvodnik personalizirane zdravstvene njege - Roche je jedna od prvih kompanija koja je osmislila ciljane tretmane za pacijente. Kombinacijom naših snaga na području farmacije i dijagnostike, opremljeni smo bolje od drugih kompanija u razvijanju i usavršavanju personalizirane zdravstvene njege. Dvije trećine naših istraživačkih i razvojnih projekata osmišljava se i razvija sa svrhom popratne dijagnostike.

  • Najveća svjetska biotehnološka kompanija - prvi smo u svijetu među 17 biofarmaceutskih kompanija na tržištu. Više od pola sastavnica našega proizvodnog procesa su biofarmaceutske, što nam omogućuje donošenje ciljanih terapija na tržište.

  • Svjetski vođa u liječenju raka - više od 50 godina vodeća smo kompanija u istraživanju liječenja raka, i to posebice sa svojim lijekovima za rak dojke, kože, crijeva, jajnika, jajnika, pluća te za mnoge druge rakove.

  • Vodeći u in vitro dijagnostici - više od bilo koje kompanije u provođenju ovog procesa nudimo doktorima iscrpne informacije kako bi mogli odgovoriti na što više pitanja svojih pacijenata. Naši testovi omogućuju bolnicama i laboratorijima da brzo i pouzdano pacijentima dostave ključne informacije.

  • Predani investitor u inovacije - ulažemo oko devet bilijuna švicarskih franaka u istraživanje i razvoj svake godine jer je inovacija naše pogonsko gorivo. To je jedno od najvećih ulaganja u istraživanje i razvoj u svijetu u svim industrijama.

  • Iznimno radno okruženje - mi smo vojska s više od 90 000 ljudi koji rade skupa u više od sto zemalja svijeta. Roche je neprestano rangiran kao željeni poslodavac, bilo da ga ocjenjuju njegovi zaposlenici ili vanjske institucije.

  • Održiva kompanija - već dugo godina Dow Jones indeks održivosti prepoznao nas je kao vodeću kompaniju u našoj industriji.

Poboljšavamo kvalitetu života naših pacijenata već više od sto godina.

Godine postojanja

Ulaganje u istraživanje i razvoj u milijardama CHF

Lijekovi uvršteni na Osnovnu listu WHO-a

godina u liječenju raka

zaposlenika