O tvrtki Roche

Roche je najveća biotehnološka tvrtka u svijetu koja proizvodi uistinu diferencirane lijekove u područjima onkologije, imunologije, infektivnih bolesti, oftalmologije i bolesti središnjega živčanog sustava.
Udružene snage farmaceutike i dijagnostike zaslužne su za vodeći položaj tvrtke Roche u personaliziranoj medicini – strategiji kojoj je svrha na najbolji način prilagoditi liječenje svakom bolesniku.

Roche je najveća biotehnološka tvrtka u svijetu koja proizvodi uistinu diferencirane lijekove u područjima onkologije, imunologije, infektivnih bolesti, oftalmologije i bolesti središnjega živčanog sustava. Ujedno je vodeća svjetska tvrtka u in vitro dijagnostici i dijagnostici raka na osnovi uzoraka tkiva te predvodnik u skrbi i kontroli šećerne bolesti.

Roche, osnovan 1896. godine, ustraje u potrazi za boljim načinima prevencije, dijagnosticiranja i liječenja bolesti te pružanju održivog doprinosa društvu. Jedan od ciljeva tvrtke jest i omogućiti bolesnicima lakši pristup medicinskim inovacijama, u suradnji sa svim važnim dionicima. Na Osnovnu listu lijekova Svjetske zdravstvene organizacije uključeno je 30 lijekova razvijenih u tvrtki Roche, a među njima su spasonosni antibiotici, antimalarici i lijekovi za liječenje raka. Roche je već devet godina zaredom vodeća tvrtka prema održivosti u farmaceutskoj, biotehnološkoj i biomedicinskoj industriji prema Dow Jonesovim indeksima održivosti (engl. Dow Jones Sustainabilty Indices, DJSI).

Grupa Roche, sa sjedištem u švicarskome gradu Baselu, djeluje u više od 100 zemalja, a 2017. godine imala je više od 94 000 zaposlenika diljem svijeta. Roche je 2017. uložio 10,4 milijarda švicarskih franaka u istraživanje i razvoj te ostvario prodaju od 53,3 milijarde švicarskih franaka. Američka tvrtka Genentech u potpunom je vlasništvu Grupe Roche. Roche je ujedno većinski dioničar japanske tvrtke Chugai Pharmaceutical.

  • Pionir u zdravstvenoj njezi - predani smo poboljšanju kvalitete života od osnutka kompanije 1896. u švicarskome gradu Baselu. Danas, Roche osmišljava inovativne lijekove i dijagnostičke testove koji pomažu milijunima pacijenata na globalnoj razini.

  • Predvodnik personalizirane zdravstvene njege - Roche je jedna od prvih kompanija koja je osmislila ciljane tretmane za pacijente. Kombinacijom naših snaga na području farmacije i dijagnostike, opremljeni smo bolje od drugih kompanija u razvijanju i usavršavanju personalizirane zdravstvene njege. Dvije trećine naših istraživačkih i razvojnih projekata osmišljava se i razvija sa svrhom popratne dijagnostike.

  • Najveća svjetska biotehnološka kompanija - prvi smo u svijetu među 17 biofarmaceutskih kompanija na tržištu. Više od pola sastavnica našega proizvodnog procesa su biofarmaceutske, što nam omogućuje donošenje ciljanih terapija na tržište.

  • Svjetski vođa u liječenju raka - više od 50 godina vodeća smo kompanija u istraživanju liječenja raka, i to posebice sa svojim lijekovima za rak dojke, kože, crijeva, jajnika, jajnika, pluća te za mnoge druge rakove.

  • Vodeći u in vitro dijagnostici - više od bilo koje kompanije u provođenju ovog procesa nudimo doktorima iscrpne informacije kako bi mogli odgovoriti na što više pitanja svojih pacijenata. Naši testovi omogućuju bolnicama i laboratorijima da brzo i pouzdano pacijentima dostave ključne informacije.

  • Predani investitor u inovacije - ulažemo oko devet bilijuna švicarskih franaka u istraživanje i razvoj svake godine jer je inovacija naše pogonsko gorivo. To je jedno od najvećih ulaganja u istraživanje i razvoj u svijetu u svim industrijama.

  • Iznimno radno okruženje - mi smo vojska s više od 90 000 ljudi koji rade skupa u više od sto zemalja svijeta. Roche je neprestano rangiran kao željeni poslodavac, bilo da ga ocjenjuju njegovi zaposlenici ili vanjske institucije.

  • Održiva kompanija - već dugo godina Dow Jones indeks održivosti prepoznao nas je kao vodeću kompaniju u našoj industriji.

Poboljšavamo kvalitetu života naših pacijenata već više od sto godina.

Godine postojanja

Ulaganje u istraživanje i razvoj u milijardama CHF

Lijekovi uvršteni na Osnovnu listu WHO-a

godina u liječenju raka

zaposlenika

Ova internetska stranica nije namijenjena niti dizajnirana za prijavljivanje štetnih događaja ili pritužbi na proizvod.

Ako imate sumnju na nuspojavu ili pritužbu na proizvod, isto je potrebno prijaviti Agenciji za lijekove i medicinske proiizvode na:

Roche d.o.o. ima zakonsku obvezu prikupljanja i prijavljivanja potencijalnih štetnih događaja ili pritužbi na proizvode zdravstvenim vlastima.

U takvim slučajevima, Vaši podaci će biti obrađeni sa velikom pažnjom, u skladu s posebnim zakonodavstvom vezanim uz farmakovigilanciju, kako je opisano u dokumentu:

Vaši podaci neće biti korišteni u bilo koju drugu svrhu.

KontaktlinkedinfacebookCovid-19O namaTerapijska područjaPričeKarijerePravila o zaštiti osobnih podataka u području farmakovigilancije i davanja medicinskih informacijaObavijest o zaštiti osobnih podatakaUvjeti korištenjaPravila o korištenju kolačića